23948sdkhjf

Burhönsägg helt borta från Dagabs egna varor

Dagligvarujätten Axfood har sedan tidigare slutat sälja ägg från burhöns i sina butiker. Nu har de även fasat ut det som ingrediens bland deras egna märkesvaror.

– Det är en milstolpe som nåtts när vi nu fått bort alla ingredienser från burhöns i våra egna märkesvaror. Det är viktigt både för vårt hållbarhetsarbete och för djurvälfärden, kommenterar Susanna Wadegård, kvalitetschef på Dagab, Axfoods inköps- och logistikbolag.

För två år sedan byttes buräggen ut i de egna varumärkena Garant och Eldorado. Nu är det även gjort i Fraiche d´or, Redo, Dazzley, Gastrino och Spicefield efter fem års arbete, framgår det av ett pressmeddelande.

– Att säkerställa att alla hundratals varor är fria från burhönsägg är komplicerat och har inneburit ett riktigt detektivarbete under flera år tillsammans med våra leverantörer. Vi har gått ned på detaljnivå och tagit bort allt som kan omfattas, till och med tillsatser som enzymet lysozym, som används som konserveringsmedel i många livsmedel, säger Susanna Wadegård.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078