23948sdkhjf

Så ska kompentensen öka i livsmedelsbranschen

Projektet SALT ska bidra till att stärka branschens möjligheter att locka till sig den kompetens som behövs. Projektet bygger på ett samarbete mellan offentliga och privata aktörer och drar igång nästa år.

Enligt en undersökning från Livsmedelsföretagen vill 92 procent av de tillfrågade företagen i Skåne öka sin produktion, men det är svårt att hitta rätt kompetents. Nu vill man vända vindarna med ett samarbete mellan offentliga och privata aktörer för att locka fler in i branschen med hjälp av SALT (Samverkan för Attraktiva Livsmedelsföretag i Tillväxt).

– Projektet ska hjälpa företag genom att bygga upp en starkare stödstruktur. Bland annat handlar det om att öka vår förmåga att kommunicera vilken fantastisk bransch livsmedelsnäringen är, säger Sara Fredström, kommunikationschef på Livsmedelsakademin, som är en av deltagarna i projektet.

Finansiering sker med pengar från EU och Region Skåne och fokus ska ligga på följande områden:

  • Ökad rörlighet i branschen
  • Förbättra unga människors attityder till utbildning och jobb i livsmedelsbranschen
  • Nya sätt att kommunicera karriärmöjligheter
  • Utveckla rådgivning och vägledning för företag
  • Samarbete med utbildningsanordnare

Projektet darar igång i februari 2025 och ska pågå till maj 2028.

Bakom ligger Malmö stad, Livsmedelsakademin, IUC Syd, Länsstyrelsen Skåne, samt kommunerna Eslöv, Kristianstad och Trelleborg, tillsammans med Region Skåne. Arbetet sker i nära samarbete med Skånes livsmedelsföretag och lärosäten.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067