23948sdkhjf

40 miljoner till småskaliga producenter

Jordbruksverket lägger 40 miljoner kronor i stöd till projekt som bidrar till ökad förädling i småskaliga livsmedelsföretag med upp till 49 anställda.

Småskaliga svenska livsmedelsföretags konkurrenskraft ska stärkas för att göra livsmedelsförsörjning mer robust. Jordbruksverket öppnar för ansökningar i en pott om 40 miljoner kronor.

Bakgrunden till stödet är dialoger med branschorganisationer, näringsliv och myndigheter som identifierat behovet av att skapa lönsamhet, trygghet och stabilitet för småskaliga livsmedelsföretag, skriver myndigheten.

– Genom att öka förädlingsförmågan kan företagen stärka sin lönsamhet och sysselsättning. Konkurrenskraftiga företag är en förutsättning för att skapa tillväxt i hela landet och bidrar till en robust livsmedelsförsörjning, kommenterar Annelie Ström, näringsutvecklare på Jordbruksverket.

Det handlar om bearbetning av jordbruksprodukter och andra råvaror till livsmedel, såväl mat som dryck.

Pengarna ska användas till att ta fram informationsinsatser och kunskapshöjande aktiviteter för ny eller ökad förädling. 

Företag, organisationer, föreningar, kommuner, regioner och myndigheter kan söka stödet fram till den 1 april 2025.

Ett informationsmöte är utlyst den 11 februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065