Scandic storsatsar på mat
Hotellkedjan Scandic utmanar dagens vägmat.
Miljardinvestering
Köksbaren, med mål att höja standarden på maten längst vägarna, är en del av den investering på 1,6 miljarder som Scandic, tillsammans med Pandox, satsar på att modernisera hotellen.
Restaurangexplosion i Sverige
Sverige har de senaste åren upplevt en restaurangexplosion. Nya restauranger har slagit upp dörrarna och de större städernas kärnor har ofta ett rikt utbud av olika matställen. Men längs våra vägar så dominerar några få aktörer som erbjuder snabbmat.
– Alla som bilat längs våra vägar vet att utbudet av mat på väg lämnar en hel del att önska. Vi vill därför bidra till att höja standarden för de som är på resande fot. Med våra nya Köksbarer på Scandics väghotell så kan vi erbjuda ett varierat, vällagat och nyttigare alternativ, säger Thomas Fankl, en av initiativtagarna till det nya konceptet och ansvarig för alla Scandics svenska restauranger.
Redan förra våren öppnade en första pilot av Köksbaren på Scandic Upplands Väsby. Den första Köksbaren har fått efterföljare i Uppsala, Helsingborg och Karlstad.