Andersson & Tillman i samarbete med Upplandsbondens
Premiär för närproducerat eko-kött i Uppsala när Andersson & Tillman inleder samarbete med Upplandsbondens.
– Vi tror på en växande ekomarknad och vi vet sen länge att Uppsalaborna helst köper kött som är närproducerat, säger Ulf Tillman i ett pressmeddelande. Samarbetet med Upplandsbondens gör det möjligt att satsa på ekologiskt och samtidigt behålla vår lokala profil. Det är en win-win-lösning som alla tjänar på.
Efterlängtat samarbete
För Upplandsbondens är det nya samarbetet efterlängtat.
– Det är fantastiskt roligt att få samarbeta med Andersson & Tillman som är erkänt duktiga på kött och som har en stor kundkrets i Uppsala med omnejd, säger Inger Gauffin, ordförande i Upplandsbondens. Vi tror också att det här samarbetet kommer att öka försäljningen av ekologiskt kött i Uppsala.
Eko-satsningen har en tydlig kvalitetsprofil och slaktdjuren kommer att väljas ut med omsorg. Till att börja med väljer man ut sex fina köttrasdjur per vecka och det köttet kommer att märkas med både Upplandsbondens och Andersson & Tillman och säljas i fyra-fem butiker som visat särskilt stort intresse för satsningen. Totalt handlar det om cirka 1800 kilo nötkött per vecka. Nästa ekoprodukt på väg in är lammkött.
– Vi börjar i lite mindre skala för att successivt öka i takt med att marknaden växer, säger Ulf Tillman.