Hälsinglands stolta lamm på prispallen i Matverk 2014
Hälsinglands stolta lamm tog hem silver i Matverk 2014
Laget bakom den heta produkten Lambetta från Hälsingland kom tvåa i konkurrens med 19 andra landskap och totalt 140 produkter i tävlingen Matverk, som avgjordes i samband med Gastronomiskt Forum i Nyköping. Ett silver som förutom ära och stolthet belönades med 50 000 kronor - ett pris som ska användas till vidare produktutveckling.
- Det var helt fantastiskt när jag hörde ordet Lambetta läsas upp av Mathias Dahlgren, det är så att jag skakar i benen, säger producenten Elisabeth Thorén, efter segerceremonin i ett pressmeddelande.
Kocken Hans-Erik Holmqvist har varit med och förädlat producenterna Elisabeth Thoréns och Lotta Wallbergs lammlår, experimenterat fram en balanserad kryddning och sälta. Lambetta vann dessutom specialpris för högsta jurypoäng i teknik.