Premiär för nya Bak- & Chokladfestivalen
Den nya Bak & Chokladfestivalen går av stapeln den 2-5 oktober.
– Det finns en stark koppling mellan choklad och bakning, jag använder ofta choklad i mitt yrke som konditor så det här känns som en naturlig utveckling av mässan, säger Magnus Johansson som är en av Chokladfestivalens grundare.
Provsmakningar
Utvidgningen innebär flera nyheter på mässan. I Baklabbet kan besökaren lära sig mer om bakning, dekoration och knepen som ger bättre bakresultat av professionella konditorer. I det nya Smaklabbet erbjuder utställare provsmakningar av dryck, bakverk och choklad.
Förutom utställningen finns ett scenprogram med bland annat bak- och chokladdemonstrationer, Konditorernas Kafé, intervjuer med konditorer och chocolatierer på scenen samt tävlingar som Årets Konditor, Årets Pralin och Kladdkakeracet.
– För att ytterligare koppla ihop bakning med Chokladfestivalen planerar vi en ny tävling för alla hemmabakare i år. Detaljerna är inte helt klara men den kommer att innehålla choklad, säger Tony Olsson, Chokladfestivalens andra grundare