Köttbönder genomför nysatsning för kvalitetskött
Nya kunder ska ge bättre betalt.
– Vi ska sälja till restauranger, som kan betala lite mer. Bra kött, lokalt producerat, miljövänligt.
Stig Tjernberg har redan inlett ett samarbete med prestigerestaurangen Villa Marieberg i Sundsvall och han hoppas att intresset ska sprida sig.
– Det känns bra att beställa djur där man vet lite hur de levt, det känns äkta, tycker Anders Sundström, köksmästare på Villa Marieberg. Vet man att man har riktigt bra, lokalt kött så kan man också marknadsföra det.
Tror på framtiden
Hemma på gården utanför Ramsele har Stig Tjernberg även byggt ett slakteri som planeras tas i drift till hösten. Han kommer även att starta upp en gårdsbutik i Sollefteå den 1 mars med försäljning av köttlådor.
Enligt Stig Tjernberg är de 7-8 bönder som gått samman och även om det kommer att ta tid att få fart på verksamheten så är han hoppfull inför framtiden.
– Men jag tror att det går, ge det ett par år, säger han.