23948sdkhjf

Skogsbackens ost tog hem vinsten i Matverk Uppland 2015

Cheddarsmör på uppländskt vis segrade i Matverk Uppland 2015.
I samband med Hushållningssällskapets marknad, arrangerades även Matverk Uppland. Cheddarsmöret blev hela Upplands vinnare, med Marih och Roman Jonsson som driver Skogsbackens ost.

Inför matverkstävlingen har de dels samarbetat med ett par som använder ekologisk komjölk från Folsberga mjölkgård i Vallby, som ligger utanför Enköping, dels med kocken Gustav Triller på Triller Mat & Bröd.

- Det kan bli en fantastisk variant till det aromsmör som finns i butiken, det här smöret smälter fint på en köttbit, säger Marih Jonsson i ett pressmeddelande.

Hoppas på export
Skogsbackens ost är ett nystartat mejeri sedan april 2010, och Marih känner redan nu att deras uppländska chedddarsmör kan bli en favorit i riksfinalen. Hon ser också ljust på möjligheterna att lyckas på marknaden.

- Inte minst med tanke på turister och på möjligheterna till export av cheddarsmöret till utlandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125