50 nya jobb på Fazer
Fazer har vunnit upphandlingen gällande matlagning till två sjukvårdsregioner i Skåne.
Från första april
Från och med den 1 april kommer Fazer Food Services leverera patientmåltider i Skåne. Upphandlingen omfattar ca 700 vårdplatser i Lund, 36 vårdplatser i Orup och ca 890 vårdplatser i Malmö. Totalt kommer Fazer Food Services leverera drygt 100 000 portioner per månad; frukost, lunch, middag och mellanmål.
För Skånes patienter innebär leverantörsbytet att maten till stor del kommer bestå av ekologiska livsmedel. Patienterna kommer också ges större valfrihet och kunna välja mellan flera olika rätter och tillbehör.
Värt 66 miljoner
Fazers anbud vann på att ha visat god kvalitet och fick högst betyg i utvärderingen genom att bäst uppfylla kraven ställda av Region Skåne. Anbudet värderas till ca 66 miljoner kronor.
– När man är sjuk har maten stor betydelse för både välbefinnande och tillfriskande. Vi på Fazer vet hur man lagar näringsriktig mat som är både hälsosam och god. Vi tar också stor hänsyn till miljön i vår matlagning, vi lyfter fram det gröna, väljer råvaror utifrån säsong och använder ekologiska råvaror när så är möjligt. Vi är glada och stolta över att nu få möjlighet översätta vår filosofi kring smakupplevelser i praktiken även i Skåne, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services i ett pressmeddelande.
I och med uppdraget förstärks Fazer Foods Services position i sjukhussegmentet ytterligare. Sedan tidigare levererar man patientmat till Gävle sjukhus, Bollnäs sjukhus samt rehabiliteringsavdelningar i Sandviken, Dalens Sjukhus, Ersta sjukhus, Löwenströmska sjukhuset och Hudiksvalls sjukhus. I januari 2015 väntar också nya uppdrag på Enköpings lasarett.