Ekologiskt kött ökar i Sverige
De senaste fem åren har produktionen ökat med över 40 procent.
Sedan 2009 är ökningen 40 procent för nötkreaturen och 48 procent för fåren. Den ekologiska äggproduktionen i fjol var 13 procent, vilket är en ökning med 7 procent.
Sämre för fläsk och fågel
Enligt Jordbruksverket var ökningen för det ekologiska grisköttet knapp, från 1,5 till 1,7 procent av den totala slakten. Vad gäller kyckling låg produktionen på oförändrade 0,3 procent.
Stagnerande mjölktrend
För den ekologiska mjölken har den uppåtgående trenden vänt. Invägningen visar att produktionen var ungefär lika stor som 2012 - knappt 13 procent av den totala produktionen.
Siffrorna visar levererade ekologiska produkter från jordbruksföretag som är ekologiska, men säger ingenting om mängden kött som säljs med ekologisk märkning i butik.