Kils Slakteri expanderar
Kils Slakteri fördubblar sina lokalytor och satsar på chark- och slaktverksamhet.
- Det är många som dunkar oss i ryggen och vill att vi också skall slakta i Kil. Nu är ett projekt av det slaget mycket kostsamt, men vi vill göra ett försök. Vi hoppas komma fram till beslut någon gång under nästa år och vi vill gärna få i gång en dialog med djurägarna i Värmland. Är de beredda att stötta en större slaktverksamhet i Kil, säger Pär Lindberg, en av delägarna i artikeln.
I dagsläget har Kils Slakteri ett samarbete med Dahlbergs slakteri. På Dahlbergs slakteri slaktas djuren, och i Kil styckas och hängmöras köttet.
Charkverksamhet ska växa
De nya lokalerna är även en del i slakteriets satsning på charkprodukter.
- Vi kommer att erbjuda ett 15-tal olika charkprodukter till kundbutikerna. Charkvarorna testar vi i vår butik i Karlstad. Satsningen på butiken har blivit en framgång. Det råder stor efterfrågan på närproducerat och produkter av hög kvalité, Pär Lindberg.