23948sdkhjf

Göteborgskrog gör nyttiga bakverk till lopp

Tillsammans med Risenta ska de tillverka energisnacks till Göteborgsvarvet.
Som sponsor för halvmarathon-loppet Göteborgsvarvet 2015 tar Risenta – i samarbete med hälsorestaurangen Happy M Kitchen i Göteborg – fram den officiella energibaren.

Varvet-baren är både gluten- och mejerifri och späckad med proteiner, nyttiga fetter och energi.

– Vi har tagit fram receptet här i restaurangen och använder oss av råvaror från Risenta, säger Marie Butler, grundare Happy M Kitchen, till Food Supply.

Receptet består av mixat mandelmjöl, rismjöl, rissirap och kakao, mandelmjölk, chia- och hampafrön samt pumpakärnor.

– Det är som en sportig variant på en brownie, berättar Marie Butler, och fortätter:

– Våra kockar kommer att få lägga manken till nu innan loppet, för vi kommer inte ta in någon extra förstärkning till tillverkningen.

Energibaren kommer att serveras i Risentas tält i start- och målområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068