23948sdkhjf

Vill öka den svenska lammköttsproduktionen

"Det är inte alls bra att vi köper så mycket kött från utlandet, när vi har så goda förutsättningar i landet."
Svensken äter allt mer lammkött. Men 70 procent av allt lammkött är importerat. Gun Persson är lammköttsproducent i skånska Degeberga och hon ser gärna en ändring på detta och hon efterlyser bland annat större besättningar. Det meddelar Sveriges Radio.

– Det är inte alls bra att vi köper så mycket kött från utlandet när, vi har så goda förutsättningar i landet, säger hon till P4 Kristianstad.

Medelbesättningen på lammtackor ligger på runt 30, vilket enligt Gun Persson är lite. Hon säger att det behövs större besättningar få ner importen och höja den svenska lammköttsproduktionen.

Gun Persson själv har 200 tackor och har tekniskt sett plats för fler.

– Jag är ganska nöjd så här. Jag bedriver ekologisk produktion och då behöver fåren med yta att beta på.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063