23948sdkhjf

Här är Sveriges bästa caféer

På måndagen utsågs de bästa caféerna 2015 enligt White Guide.
På måndagen lanserades White Guide Café 2015 på Skeppsholmen i Stockholm. För tredje året kunde man med stolthet presentera guiden som hjälper till att hitta rätt bland alla caféer i Sverige.

I White Guide Café presenteras de bästa caféerna: från klassiska konditorier och sommarfik till storstadscaféer och de senaste kaffebarerna.

Food Supply listar här årets pristagare i White Guide Café 2015:

Årets Bästa Café

Da Matteo Magasinsgatan, Göteborg
För att ha skapat en mötesplats för alla med både hjärta, expertis och hög servicenivå, där både det egenrostade kaffet och bakverken från det egna bageriet håller extremt hög kvalitet.

Årets Konditori

Tössebageriet, Stockholm
För att ha lyckats med bedriften att utveckla en klassisk tradition genom nytänkande och innovation, utan att ge avkall på vare sig smak, hantverkskunskap eller gästbemötande.

Årets Kaffebar

Drop Coffee, Stockholm
För att ständigt flytta fram gränserna för vad en kaffebar är och ska vara med stor känsla för service, nytänkande, produktutveckling och gästbemötande i varje led.

Årets Stjärnskott


Uggla kaffebar & café, Malmö
För att ha skapat en unik stämningsfull mötesplats där gäster i alla åldrar är i fokus likaväl som kaffet, de goda smörgåsarna och kakorna bakade med kärlek och humor.

Årets Hållbara Café

Strandnära Ekocafé, Mörbylånga
För att ha utvecklat en ekologisk caféupplevelse där omsorgen om miljön är lika stor som smakerna på ölandssnurrorna bakade på lokalodlat Ölandsvete.

Årets Värt en Resa

Bäckdalens Café Orangeriet, Båstad
För att ha skapat ett unikt café bland gröna rum och växthus där lekfullhet och kreativitet gör varje besök till en lustfylld upplevelse.

Årets Fikaställe

Annas Hembageri, Mariefred
För att med entusiasm och stort hantverkskunnade ha skapat ett hemma-hos-café i den röda stugan där gott kaffe och egna bakverk lockar fikagäster från när och fjärran.

Årets Bageri – ny utmärkelse

Green Rabbit Rågbrödsbageriet, Stockholm
För att lyckas med konststycket att kombinera respekten för gamla, nästan bortglömda, spannmålssorter med sprudlande kreativitet och nyskaparanda när det gäller utvecklingen av nya bröd och bakverk.

Läs även: Sveriges bästa caféer avslöjas

Se listan i sin helhet på: White Guide
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062