Polarbröd fortsätter offensiven i norr
Polarbröds hållbarhetsinitiativ Framtidsreceptet syftar till att skapa ett hållbart matsystem. Nu fortsätter satsningen på norr med Charm-fabriken för att stärka matsektorn med syftet är att bli ett centrum för utveckling av framtidens mat.
– Det finns så mycket kunskap och engagemang kring livsmedel här uppe i norr. Med programmet vill vi ge små och medelstora livsmedelsföretag bästa möjliga förutsättningar att stärka sin produktion och utveckla framtidens hållbara mat, säger Maja Berggren, projektledare för Charm-fabriken, i ett pressmeddelande.
Deltagare i programmet är bland andra Sursaras, BD-Fisk, Norrlands Kombucha och Love Surströ. Programmet ska ledas det nya moderna foodlab i Älvsbyn, som kommer vara färdigbyggt till sommaren.
– Det känns väldigt inspirerande att delta i programmet. Jag ser fram emot att både bygga upp mitt nätverk med andra företagare i samma bransch och få konkret hjälp och stöd. Jag hoppas kunna skala upp min verksamhet och nå ut till fler kunder, säger Sara Rezgui från Sursaras.
Charm-fabriken startade i maj förra året och är ett treårigt projekt med syfte att gynna hållbar livsmedelsproduktion i Norrbotten.
Älvsbyns kommun är projektägare och medfinansieras av europeiska regionala utvecklingsfonden (Eruf), Älvsbyns kommun, Charm i Norr ekonomisk förening, Region Norrbotten, Stiftelsen Anna Borgeryds minnesfond, Polarbrödsgruppen och Sparbanken Nord.