23948sdkhjf

Polarbröd fortsätter offensiven i norr

Startar program för små och medelstora företag med syftet är att stärka norrländsk livsmedelsproduktion.

Polarbröds hållbarhetsinitiativ Framtidsreceptet syftar till att skapa ett hållbart matsystem. Nu fortsätter satsningen på norr med Charm-fabriken för att stärka matsektorn med syftet är att bli ett centrum för utveckling av framtidens mat.

– Det finns så mycket kunskap och engagemang kring livsmedel här uppe i norr. Med programmet vill vi ge små och medelstora livsmedelsföretag bästa möjliga förutsättningar att stärka sin produktion och utveckla framtidens hållbara mat, säger Maja Berggren, projektledare för Charm-fabriken, i ett pressmeddelande. 

Deltagare i programmet är bland andra Sursaras, BD-Fisk, Norrlands Kombucha och Love Surströ. Programmet ska ledas det nya moderna foodlab i Älvsbyn, som kommer vara färdigbyggt till sommaren. 

– Det känns väldigt inspirerande att delta i programmet. Jag ser fram emot att både bygga upp mitt nätverk med andra företagare i samma bransch och få konkret hjälp och stöd. Jag hoppas kunna skala upp min verksamhet och nå ut till fler kunder, säger Sara Rezgui från Sursaras.

Charm-fabriken startade i maj förra året och är ett treårigt projekt med syfte att gynna hållbar livsmedelsproduktion i Norrbotten.

Älvsbyns kommun är projektägare och medfinansieras av europeiska regionala utvecklingsfonden (Eruf), Älvsbyns kommun, Charm i Norr ekonomisk förening, Region Norrbotten, Stiftelsen Anna Borgeryds minnesfond, Polarbrödsgruppen och Sparbanken Nord.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047