23948sdkhjf

Fördubblad hållbarhet av mjölk

Med silverpartiklar inbäddade i plastflaskor kan mjölkens hållbarhetstid bli dubbelt så lång.
Enligt tidningen Ny Teknik har det brasilianska företaget Agrindus utvecklat en teknik där hållbarheten för pastöriserad mjölk kan ökas från sju till 15 dagar. Det skriver brittiska Packaging News.

De nya mjölkförpackningarna har börjat säljas i Brasilien och företaget planerar nu för en marknadsintroduktion i Europa och USA.

Tekniken handlar om nanopartiklar av silver som bäddas in i höljen av kiseldioxid och blandas med den flytande polyeten som är råmaterialet för mjölkflaskorna av plast.

Enligt Agrindus stannar silverpartiklarna kvar i plasten och blandas inte med mjölken.

Silverpartiklarna som utvecklats av företaget Nanox har en känd antibakteriell förmåga och används sedan tidigare i exempelvis plastfolie för matförvaring, toalettstolar, skosulor och i förpackningar för medicinska instrument.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078