23948sdkhjf

Världens smakexperter samlas på västkusten

Senaste rönen kring smak- och doftupplevelser diskuteras på smaksensationsmässa.
Runt 1 000 sensorikexperter från hela världen samlas på Svenska Mässan i Göteborg 23-27 augusti. Sensorik är ett vetenskapsområde där man använder olika metoder för att med hjälp av våra sinnen – syn, lukt, hörsel, smak och känsel – ta reda på hur livsmedel upplevs av olika människor.

Sensorikerna, som ofta är forskare eller jobbar på företag med att utveckla nya livsmedel, ska presentera och diskutera de senaste rönen kring smak- och doftupplevelser. Konferensen är uppkallad efter den amerikanska sensorikern Rose Marie Pangborn som betecknas som en pionjär på området.

– Att utveckla mat som konsumenterna gillar och köper hör till det som vi sensoriker jobbar med. Ju mer vi lär oss om våra sinnen och hur de fungerar, desto bättre möjligheter får vi att hjälpa livsmedelsföretagen att utveckla bra produkter som säljer, säger Annika Åström som arbetar på SP Food and Bioscience, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062