23948sdkhjf

Carlsberg går mot strömmen — satsar 15 miljoner på returglas

Bryggeriet i Falkenberg har investerat i ny linje för returglas. ”Efterfrågan är fortfarande stor”, anser Carlsberg.
Flera stora dagligvarukedjorna har tröttnat på returglashantering och den klassiska läskebacken har försvunnit från handeln.

Men hos Carlsberg är man fortfarande välvilligt inställd. I torsdags lyftes den in i Carlbergs bryggeri i Falkenberg. En helt ny linje för returglas ersätter nu en gammal trotjänare som sjungit på sista versen.

—Det betyder mycket. Med den nya linjen blir produktionen modernare, snabbare, och säkrare. Kvaliteten ökar samtidigt som svinnet minskar, säger Jörgen Welter, kommunikatör på Carlsberg Sverige, och fortsätter:

— Eftersom vi producerar mot prognos är det en väldig fördel att ha en maskin som snabbt kan ställa om vid behov.

För Carlsberg innebär den nya linjen en investering på drygt 15 miljoner kronor.

—Till skillnad från många av konkurrenterna fortsätter vi att satsa på returglas. Det finns fortfarande stor efterfrågan och det tror vi att det kommer vara även framöver, säger Jörgen Welter och tar restaurangbranschen som exempel.

För Carlsberg betyder konkurrenternas vikande entusiasm för returglas i kombination med den nya linjen en möjlighet att plocka marknadsandelar.

Blir ni snart ensamma på marknaden med returglas?

- Nej, men vi kommer fortsätta att satsa på det eftersom vi ser en god potential, vilket den nya linjen är ett bevis på.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125