23948sdkhjf

Arla ska spara 100 miljoner

Minst 130 anställda berörs av nytt sparpaket.
Sparpaketet innehåller delvis redan aviserade åtgärder, som stängningen av Arla-mejerier i Skövde, personalneddragningar på huvudkontoret och lagerflytten från Årsta till Kallhäll.

Nu skriver Helsingborgs Dagblad att mejerikoncernen utökar nedskärningarna. I en första fas ska 130 anställda sägas upp under de kommande halvåret. Bakgrunden till besparingsåtgärden är den numera välbekanta kombinationen av hård prispress på mjölk, EU:s skrotade kvotsystem och Rysslands sanktioner.

— Detta är en relativt stor besparing för Arla, men det innebär inte att det är färdigt med besparingar, säger Henri de Sauvage Nolting, vd för Arla i Sverige, till Helsingborgs Dagblad.

Utöver personalminskningar ska även användningen av konsulter i princip strypas helt samtidigt som det kommer att sparas in på resandet, konferenser och representation.

Arla flaggar för att det kan bli aktuellt med mer ännu mer kostnadsminskningar och effektiviseringsåtgärder under 2016 och 2017, vilket kan leda till att fler medarbetare tvingas lämna. Totalt ska omkring 100 miljoner kronor sparas in på två år.

— Vi har redan inlett en dialog med facket och vi måste klargöra vad det blir 2016. Vi tittar över alla kostnader och försöker dra ned så mycket som möjligt. Det kan säkert också bli mer personalneddragningar, säger Henri de Sauvage Nolting, till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08