23948sdkhjf

Karamellkungen tar upp julkampen med Aladdin

Med en ny godisask och ett namn som påminner om konkurrenten kliver Candyking in på traditionell Aladdin-mark. Mondelez kontrar med 1990-talshiphop och Ingvar Oldsberg.
För Karamellkungen är julen den viktigaste försäljningsperioden på året, efter påsk och halloween. Nu vill lösgodisföretaget, som ägs av Candyking, tränga djupare in i den sockerstinna högtiden.

I mitten av november lanseras därför presentasken "Alla Dina Favoriter" — en ask som kommer att finnas tillgänglig i anslutning till lösgodisavdelningen i bland annat Ica-butiker. Poängen är kombinationen julpresent och den valfrihet som plockgodis innebär.

— Julen är en viktig högtid försäljningsmässigt, både för oss och för konfektyrbranschen i stort. Och eftersom julen domineras av presentaskar vill vi också in i det segmentet, säger Henrik Jacobson, marknadschef på Candyking, till Food Supply.

Alla Dina Favoriter.. Det låter misstänkt likt Aladdin. En olycklig slump eller en passning till Aladdin och Mondelez?

— Nej, det är i så fall en slump. Vi använder ofta ordet favoriter kopplat till våra produkter.

Mondelez, som äger varumärket Aladdin, har inget att säga om Candy Kings tilltag.

— Vi kommenterar aldrig konkurrenter. Aladdin har en speciell plats i svenskarnas hjärtan, säger Kristian Hvilen, Nordenchef för Corporate & Government Affairs på Mondelez, som i stället vill lyfta hur chokladjätten väljer att marknadsföra Aladdin inför julen.

För Mondelez räkning gör nämligen hiphopgruppen JustD, starkt förknippade med julen genom låten "Juligen" från 1991, comeback. Deras nyproducerade låt "Juligenigen" julen rullar på som vanligt, oavsett vad som händer i världen.

I bakgrunden finns förra årets välregisserade diskussion om att trillingnöten vara eller icke vara i Aladdinasken. Att pralinen skulle försvinna blev förstanyhet i en av kvällstidningarna och en av de som uttalade sig var den tidigare julvärden Ingvar Oldsberg, som också förekommer i JustD:s nya Aladdinreklam.

http://news.cision.com/se/mondelez-inter...
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094