23948sdkhjf

Coop Mitt lurade pensionärer

Sänkte priset inför PRO:s årliga prisundersökning. Avslöjas av internt mejl.
Pensionärsorganisationen PRO gör varje år en uppmärksammad prisundersökning, i matbutiker runt om i landet. Undersökningen brukar omgärdas av misstankar om fusk — att butiker högst tillfälligt sänker priserna när de får höra att PRO är i antågande, för att därför framställa deras varor som billigare än vad de egentligen är.

Nu har Expressen funnit bevis. Coop Mitt, som har 105 000 medlemmar i Gästrikland, Hälsingland, Dalarna, norra Uppland och norra Västmanland, ska enligt tidningen givit order om att tillfälligt märka om priserna för bland annat färs, kotletter och herrgårdsost efter att fått nys om att PRO "synts ute". Det framgår av ett mejl som cirkulerat bland chefer på Coop Mitt.

— De vill lura sina egna kunder. Jag blir besviken, säger Märtha Dahlberg, ansvarig för PRO:s prisundersökning, till tidningen.

Coop Sverige är kritiska till Coop Mitts agerande.

— Det där är väldigt dumt och inte okej. Att göra på det där sättet är definitivt inget vi skulle göra eller vill att våra föreningar ska göra, säger Kristofer Myrevik, informationschef Coop Sverige, till Expressen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07