23948sdkhjf

Han tar över Galatea

Försäljningschefen Mats Folkesson blir vd hos öl- och spritleverantören Galatea, som köptes upp av Martin & Servera 2014.
Det är en av grundarna,Torbjörn Sundvall, som nu tar klivet ned från vd-posten på Skandinaviens största ölimportör Galatea. Det efter att ha suttit vid rodret vid övergången från ett fristående bolag till att bli en del av Martin & Servera-koncernen.

— Torbjörn har jobbat stenhårt med att bygga upp Galatea under många år och vi visste i och med förvärvet att han ville trappa ner. Nu slutar han men har lovat att finnas tillgänglig för oss bland annat som stöd i de internationella kontakter som Galatea har. Vi i koncernledningen har haft stort förtroende för Torbjörn och vill rikta vårt varma tack för de här åren, säger Håkan Åkerström, vd och koncernchef för Martin & Servera, i ett pressmeddelande.

Efterträdaren, Mats Folkeson, har funnits inom Galatea länge och är i dag försäljningschef och vice vd.

— Mats Folkeson är väldigt duktig och driven, med en god kompetens inom försäljning och marknad. Han kan produktionen väldigt bra och har i Galateas ledning gått parallellt med Torbjörn under många år. Vi känner oss trygga med Mats Folkeson som ny vd och är övertygade om att han är redo att axla den här rollen, säger Håkan Åkerström.

Mats Folkeson tillträder vid årsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094