23948sdkhjf

Bryggeribranschen ska hjälpa asylsökande

Asylsökande ska erbjudas praktikplatser på svenska bryggerier. Bakom initiativet står medlemmarna i Sveriges Bryggerier som samtidigt startar en fond.
Bryggarinitiativet. Så kallas det gemensamma projekt som dragit igång av Sveriges Bryggeriet, branschorganisationen där bland annat Carlsberg, Åbro och Kopparbergs är medlemmar.

Syftet med Bryggarinitiativet, som genomförs i samverkan med Migrationsverket, är att erbjuda nyanlända och asylsökande fyra månader långa praktikplatser för att underlätta en snabbare etablering och en väg in i samhället.

— De svenska bryggerierna finns i samhällen från norr till söder. Här finns en tradition av entreprenörskap och också viljan att delta. Att nu ta ansvar för att kunna hjälpa människor som flytt undan krigets avskyvärda följder, är egentligen ganska självklart, säger Cecilia Giertta, vd för Sveriges Bryggerier, i ett pressmeddelande.

Sveriges Bryggerier instiftar samtidigt en fond där medlemsbryggerierna och dess anställda kan söka pengar för att genomföra ytterligare aktiviteter vid sidan av praktiken ämnade att förbättra situationen för asylsökande och deras familjer. Bidragen ska också kunna gå till att ge praktikanterna lunch.

— Vi uppmuntrar också andra branscher att göra samma sak som vi, säger Cecilia Giertta. Vi är övertygande om att viljan att hjälpa finns hos alla, och det handlar bara om att tänka lite utanför de vanliga ramarna. Vår förhoppning är att samarbetet ska ge asylsökande en första kontakt in i det svenska samhället.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063