23948sdkhjf

Grossist i miljard-deal med snabbmatsjätte

Martin & Servera har tecknat nytt treårsavtal med Burger King. Affären är värd mer än en miljard kronor.
Avtalet innebär att samarbetet, som pågått sedan 2011, fortsätter till och med 2018. För partnerna innebär det en affär på över en miljard kronor.

— Det här är väldigt roligt för Martin & Servera och ett kvitto på att vi har lyckats möta Burger Kings högt ställda krav. Vi har den funktionalitet Burger King efterfrågar och möter väl upp kraven – från inköp, till lagerhantering och genom hela kedjan ut till leverans. Burger King är en kund som hjälper oss att hela tiden utvecklas och vara på tårna. Extra roligt är det också förstås när vi lyckats förhandla fram ett nytt avtal i hård konkurrens med andra aktörer i branschen, säger Pär Frisell, affärschef på Martin & Servera, i ett pressmeddelande.

För Martin & Servera innebär kontraktet om att vara full leverantör mer i dag än den gjorde i maj 2011 då Burger King sedan dess utökat antalet enheter från 71 till 108. Dessutom planeras ytterligare ett trettiotal nya restauranger i Sverige inom ett år.

— Trenden i vår bransch är att allt fler aktörer med kundunika produkter går till en ren logistiklösning. Vi valde redan på ett tidigt skede att se värdet i att jobba med en grossist och intemed en logistikpartner. Med Martin & Servera har vi haft ett bra track record genom åren. Leveranserna fungerar väl och lagret och inköpsavdelningen i Halmstad ger hög service. Dessutom ger avtalet en bra totalekonomi för oss, säger Peter Östlund, inköpschef på norska Umoe Restaurants, som är masterfranchisetagare till Burger King i Skandinavien.

Det nya avtalet träder i kraft 1 januari 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078