23948sdkhjf

Orkla har utsett ny kommunikationschef

Helén Knutsson tar klivet från tillförordnad till ordinarie kommunikationschef.
I våras bytte Cecilia Sjöholm roll från kommunikationschef till csr-chef på livsmedelsföretaget Orkla Foods Sverige. Sedan dess har Helén Knutsson vikarierat på positionen. Nu har hon tagit över som ordinarie kommunikationschef.

— Jag är stolt över att få möjligheten att fortsätta och utveckla det fina arbete som görs på kommunikationsavdelningen. Min företrädare Cecilia har lagt en stabil grund där många processer och rutiner finns på plats. Men det finns många ideér på fler saker att utveckla vidare. Med de förändringar som pågår inom Orkla innebär arbetet framåt att vi ska skapa en helt ny kultur tillsammans. Där spelar kommunikationen en väldigt central roll som kräver erfarenhet för att hantera. Jag ser mycket fram emot det arbetet tillsammans med mitt team, säger Helén Knutsson i ett pressmeddelande.

Helén Knutsson kom till Orkla-koncernen 2011, då som kommunikatör och sedermera kommunikationsstrateg på dåvarande Procordia och var med under fusionsprocessen mellan Abba Seafood, Procordia och Frödinge. Hon har tidigare jobbat för Gambro, Crawford, Sony Ericsson, Telenor och ABB

Hon utsågs till kommunikationschef redan 1 november och kommer att rapportera till HR- och kommunikationsdirektören Helena Giertz.

— Jag känner mig trygg med att Helén på ett föredömligt sätt kommer att leda kommunikationsavdelningens viktiga arbete vidare. Vi befinner oss i en fas där kommunikation spelar en extra central roll. Vi kommer att ha stort fokus på bland annat företagskultur, affärsstrategiskt arbete och utvecklandet av digitala kanaler. Dessutom flyttar vårt huvudkontor till Malmö där vi inför ett nytt, aktivitetsbaserat arbetssätt, säger Helena Giertz.

I övrigt är det många personalförändringar hos Orkla Foods Sverige. Vd:n Patrik Andersson lämnar bolaget för att i stället bli koncernchef för säkerhetsföretaget Loomis.

Läs också: Orklas vd lämnar

Vid årsskiftet går presschefen Eva Berglie till kryddföretaget Santa Maria, där hon blir kommunikationschef.

Läs också:
Orklas presschef går till Santa Maria
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079