23948sdkhjf

De slåss om årets snabbmatspris

Tössebageriet kan ta storslam när årets bästa snabbmatsaktörer ska prisas. Även betaltjänsten Swish är nominerad.
Den 3 februari är det dags för snabbmatsbranschen årliga utmärkelse Fast Food Awards. Syftet med priset, som delas ut av Fast Food Magazine, är att lyfta fram kreativitet, ansvarsfulla initiativ att premiera en lönsam utveckling.

Fast Food Awards 2016 blir den femte upplagan i raden och prisutdelningen kommer att äga rum på Fastfood&Café och RestaurangExpo på Malmömässan.

– De sju jurygrupperna har gjort ett gediget arbete för att plocka fram kandidater som står för nytänkande och matglädje inom branschen och som är goda förebilder. Det är inspirerande att få premiera några av de mest hängivna entreprenörerna i branschen. Genom Fast Food Awards är vi med och drar vårt strå till stacken för att uppmärksamma kanske den mest kreativa sidan i restaurangbranschen, säger Fast Food Magazines chefredaktör Anders Örnevall, i en kommentar.

De nominerade är:

Årets Briljanta Idé

Nidal Kersch, Stockholm

"Streetfood-aktivisten Nidal Kersch har gjort gatumatens värld i Stockholm till en bättre värld. Grundat intresseföreningen Streetfood Stockholm, anordnat streetfoodfestival, har kampanjat för en trappa! där folk kan sitta och äta sin mat, bara det. Har även startat Falafelbaren på söder. En riktig eldsjäl med andra ord."

Tössebageriet, Stockholm

"Semmelwrapen – en utveckling av den traditionella semlan skapad av en av Sveriges främsta konditorer och numera innovatör inom svensk konditorbransch. Semmelwrapen blev känd ”över en natt”. I februari hade 85 procent av Sveriges befolkning hört talas om den och sex procent hade smakat den. Det är unika siffror."

Urban Deli, Sveavägen, Stockholm

"En trendsetter och ett nytt sätt att äta i Stockholm. Snabbt, bekvämt och med valmöjligheter på nya nivåer och med kvalitet och goda smaker. Här finns nåt för alla, från à la carte till mikromat. Platsen är välkomnande. Det är en rejält uppgraderad fastfoodmiljö med fokus på inredning och utbud. Man vågar verkligen sticka ut."

Årets Café/Coffeshop

Bageri Petrus, Stockholm

"Här varvas klassiska och nytänkande baktekniker där mjölet och fyllningarna står i fokus. Dessa väljs efter säsong och humör på detaljnivå. Petrus har även förstått att kaffet är en viktig del i konditoriupplevelsen. Petrus revolutionerar konditoribranschen med hög integritet, värme och innovation."

Tössebageriet, Stockholm

"Alltid genomgående hög kvalitet på såväl klassiska som moderna bakverk i kombination med innovativa, både i bakverk och konceptualisering. Den nationella hysteri som lilla lokala Tössebageriet lyckades skapa med sin semmelwrap saknar motstycke."

Uggla Kaffebar och Café, Malmö

"Ser till att besökarna av S:t Knuts torg i Malmö får goda mackor, kakor och kaffe. Uggla har även blivit en mötesplats med hjärtlig atmosfär och personligt bemötande, för alla åldrar. Ett riktigt bra café, helt enkelt."

Årets Fast Casual

Barabao, Stockholm

"Grym mat med spännande smaker till schyssta priser. Ångkokt bröd med ljuvliga fyllningar och mycket kärlek i upplägg och servering. Hela familjen är engagerad i design, mat och marknadsföring. Har lockat många stockholmare på kort tid."

Egg Inc, Stockholm

"Här är det ekologiska, svenska ägget ensam hjälte, i kolhydratfattig snabbmat med brett register. Från äggröra till äggwrap. Kostmedvetenhet och hälsotänk står i centrum. Bra mat för den stressade gästen. Laktos- och glutenfritt är en självklarhet."

Maxos, Stockholm

"Fantastisk falafel, vällagad, välsmakande och prisvärd. Lätt friterad i bra olja. Här känns det inte onyttigt att äta falafel. De har även hummus, lammkorv och goda tillbehör."

Årets Hjärta

Paradiset, Stockholm

"Nästan som en vanlig livsmedelsbutik men med ett ovanligt utbud. Vad du än väljer i butiken; att handla med hem eller att äta i deras foodcourt, så vet du att ursprunget är naturligt och hållbart. Underbart när någon vågar satsa på helheten och hjälpa konsumenten till bra val."

Rude Food, Malmö

"De senaste årens trender i krogbranschen har handlat om ekologiskt och närproducerat. Nästa stora förändring handlar om att minska svinnet. Rude Food ligger i täten av denna utveckling. De fångar upp det som ska hamna på sophögen och gör något gott och spännande av detta."

Rune Kalf Hansen, Stockholm

"Långt före många andra har han i ett decennium inspirerat om närproducerat och ekologisk mat. Tillsammans med sin son har han startat en 100-procentig prisbelönad snabbmatsrestaurang som kaxigt visar att det går utmärkt att servera god, ekologisk snabbmat till en billig penning."

Årets Kombo

Dallas Burger, Lund

"Snygga menyer som skapar sug och nyfikenhet. Dryck är självklart placerad med de olika varianterna. Både namnen och upplägget av maten gör att man tänker fräscht och nyttigt i stället för kaloritungt."

Gröna Lund, Stockholm

"Smart, enkel, inspirerande och prisvärd meny att välja ifrån. Valet underlättas genom relevanta kombinationer av mat och dryck med tydliga priser. Något som behövs för den trötta och hungriga familjen eller kompisgänget på väg mellan berg-och-dalbana och Lustiga Huset."

Pressbyrån

"Plus 15 kronor valfri 50 cl dryck på all snabbmat hos Pressbyrån. Smart kombination där kunden gör sina egna val utan en massa krångliga regler eller undantag. Med korv för 15 kronor på menyn blir det en riktigt förmånlig kombination."

Årets Leverantör

Convini

"Convini har, med modern teknik och stor eftertanke, skapat ett erbjudande av måltidslösningar anpassat efter dagens konsuments behov av tillgänglighet. Ett bidrag till branschen som gör att de förtjänar en finalplats."

Lindvalls Chark

"Lindvalls Chark har under flera år varit en uppskattad leverantör inom fastfood och convenience. Företaget levererar produkter av hög kvalitet i kombination med bra servicegrad och kundanpassade lösningar. Detta i kombination med svensk prägel och en stabil tillväxt har legat till grund för framgångarna."

Swish

"Swish har förenklat betalningstransaktionen mellan kunden och fastfoodbranschen och genom detta skapat förutsättningar för fler måltidsaktörer att etablera sig i branschen. Swish är en lösning i tiden som har framtiden för sig."

Årets Streetfood

Gothenburg Food Trucks, Göteborg

"Ett initiativ fullt av kärlek till gatumat. Det är exakt vad som gömmer sig bakom namnet. Med en ambition att sprida matglädje, gastronomiskt kunnande och rå streetfood-kultur till hela Göteborg, samlar de en mängd olika matkoncept under ett och samma tak. Och framför allt, det är väldigt gott."

Scandwich, Malmö

"Med väl utstuderade påläggskombinationer och picklade persikor skapar Scandwich gudomliga mackor. Och om grunden är ett riktigt gott bröd, är den extra kryddan i form av en rejäl skopa humor aldrig helt fel heller. Scandwich är anhalten som i sig lockar oss tillbaka till Mitt Möllan, om och om igen."

The Kitchen Crew, Stockholm

"Tre glada kockar i en brandbil är nog den bästa benämningen av The Kitchen Crew. Här bjuds på svensk mat med amerikanska influenser och det är vällagat från grunden. Skapat med mycket, mycket hjärta."

Jury:

Ingela Stenson, United Minds
Maria Nygårds, frilans
Lennart Wallander, Food & Friends
Agnes Lindberg, Yelp
Anna Nordström, Spoon
Rebecka Brage, Stockholm Food
Maria Troberg-Elonq, Tastline
Daniel Fritzdorf, Stockholmsmässan
Pelle Tamleth, krogredaktör på Nöjesguiden
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078