23948sdkhjf

Orkla blir vegan

I samband med klimattoppmötet i Paris övergår drygt 200 Orkla-medarbetare till vegankost. Enligt livsmedelsjätten sparar initiativet 6 ton i minskat koldioxidutsläpp.
Just nu pågår FN:s stora klimattoppmöte i Paris. I samband med det har Orkla Foods sett till att byta ut det vegetariska alternativet tillagas i personalköket mot ett helveganskt. Matföretaget kallar det veckolånga experimentet, som kommer att omfatta drygt 200 anställda, för Orkla Green Challenge.

Enligt Orkla kommer den gröna utmaningen att sänka mängden koldioxid med 6 ton.

— Det känns väldigt roligt att så många har valt att anta utmaningen! Vad du äter gör stor skillnad – genom att byta ut köttet till vegetabilisk kost under en vecka minskar du dina utsläpp med 30 kg. På Orkla Foods Sverige satte vi ett mål om 3 ton minskade koldioxidutsläpp den här veckan, men jag är jättestolt över att kunna säga att det målet vida överträffas, säger Kamilla Jönvik, produktchef för Orkla-varumärket Paulúns och initiativtagare till Orkla Green Challenge, i ett pressmeddelande.

Orklas CSR-direktör Cecilia Sjöholm anser att det är viktigt att uppmärksamma att antalet vegetarianer, veganer och flexitarianer ökar.

— Veckan ger oss, utöver de minskade koldioxidutsläppen, insikter i den megatrend som råder just nu där allt fler väljer att äta mer växtbaserat och mindre, eller inget, animaliskt. Det är viktigt att vi som företag förstår vår omvärld och våra konsumenters skiftande behov. Vårt ökade fokus på veganskt innebär dock inte att vi slutar med köttprodukter. Orkla Foods Sverige ska kunna erbjuda flera olika alternativ, så att alla kan hitta sina favoriter i vårt sortiment, säger Cecilia Sjöholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094