23948sdkhjf

Hackad mat prisades

Lockande insekter, app för kylkedjan och nyttigare barnmat vann pris under ett 48 timmar långt "food hackathon".
Med partners som The Absolute Company och Oatly genomförde Kristianstadsinkubatorn Krinova en 48 timmar lång så kallad food hackathon där matintresserade från en rad olika discipliner uppmuntrades att jobba med olika utmaningar för hur framtidens livsmedel ska kunna konsumeras på ett hållbar sätt.

Läs också: Food Hackaton ska engagera i 48 timmar

Temat var "Food (r)Evolution" och evenemanget inleddes med att företag och andra medarrangörer introducerade särskilda utmaningar, som de närmare 50 deltagare sedan skulle presentera förslag på lösningar på.

De team som juryn, bestående av bland andra kockarna Titti Qvarnström och Nina Christensen och Oatlys innovationschef Sofia Ehlde, ansåg komma med de bästa idéerna fick dela på 50 000 kronor.

Den mest innovativa idén

Team Eat ´em (Hanna Shu, Martin Strid, Isak Jonsson, Kajsa Alenmyr, Esteban Ercheverria, Merve Ciftci, Oscar Jacobsson och Sebastian Stoltz) som presenterade ett koncept för hur det går att påverka attityden för att locka flera att äta insekter.

Idén med störst påverkan
Team Dynahmat 2.0 (Artemis Barzegarzadeh, Hazel Hannah Yuga och Marcus Bohman) presenterade en app som med en uppkopplad liten sensor kan hålla koll på kylkedjan för matvaror och därmed bidra till att minska mängden livsmedel som slängs i onödan.

Idén med störst potential
Team IKEA (Amy Bredehoft, Katy Congleton, Patrik Svensson, Per Magnusson, Oskar Poon, Åsa Jönsson och Sanna Hendriksson) som tagit fram fantasifullt utformade formar som på ett lekfullt sätt ska få barn att prova nyttigare råvaror.

Krinovas partners för Food Hackathon i januari 2016 är The Absolut Company, Gastronomiprogrammet Högskolan Kristianstad Oatly, Dynahmat, Högskolan Kristianstad, Creative Tools, Region Skåne och Stiftelsen RUTH. Sparbanksstiftelsen 1826 bidrar med prispengarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063