23948sdkhjf

Fröjdia Automation köper upp robotleverantör

Fröjdia Automation Sweden, där livsmedelsinriktade Front Automation igår, förvärvar småländskt robotföretag.
Automationsgruppen Fröjdia Automation Sweden, där bolagen Front Automation och Fröjd&Wester sedan tidigare ingår, har förvärvat Jönköpingsbaserade ML Technologies.

Front Automation är inriktade på automation inom området ”Plocka, Packa och Palletera” med majoriteten av kunderna inom livsmedels- och konsumentindustri. IML technologies och Front Automation har tidigare samarbetat i gemensamma projekt och möjligheten att kunna erbjuda ”end of line packaging” till IML:s kunder är en naturlig utvidgning av marknadserbjudandet, uppger Fröjdia i ett pressmeddelande.

— Vår erfarenhet av synergierna och kunskapsutbytet mellan Front Automation och Fröjd&Wester är väldigt goda – båda bolagen har dragit nytta av varandra och utvecklats positivt. Det är nu vår förhoppning att vi ska får samma effekt och utveckling när även IML technologies kommer in i gruppen, säger Thomas Rosell, vd i de tre automationsbolagen, i ett pressmeddelande.

Jüngling Group AB, tidigare huvudägare i IML technologies, säljer bolaget som en strukturaffär för att renodla gruppens bolag kring detaljhandel, köksutrustning, husgeråd, hushållsartiklar samt fastigheter.

Automationsgruppen kommer efter förvärvet att omsätta cirka 90 miljoner kronor och ha 30 anställda.

Tillträde skedde 16 maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078