23948sdkhjf

Amerikansk hamburgerkedja ska utmana Max

Med sina kaliforniska burgare vill Caliburger bli stora även i Sverige.
Efter en smyglansering i slutet av 2015 aviserar nu den amerikanska hamburgerkedjan Caliburger, som öppnat 30 restauranger runt om i världen de senaste fem åren, sin närvaro på den svenska marknaden.

— Vi har en enorm hamburgertrend i Sverige just nu, och vi svenskar har alltid gillat det amerikanska. I USA är Caliburger ett givet alternativ för hamburgarälskaren och efter att jag själv varit där och provsmakat flera gånger insåg jag att det här är något jag vill ta hem till Sverige. Vi älskar hamburgare och nöjer oss inte med vad som helst, säger Charlie Younan, franchisetagare för Caliburger i Sverige, i ett pressmeddelande.

Konceptet är, som namnet antyder, inspirerat av södra Kalifornien och Caliburger kommer att servera öl på fat.

— Vi använder svensk högrev och bringa från lokala producenter, stenugnsbakat bröd från Sigtuna och blandar vår kända dressing på plats, varje dag. Ingredienserna är noga utvalda och ger hamburgarna en utsökt smak och fin konsistens. Våra kunder har idag en hög medvetenhet kring råvarorna och jag har personligen varit med och valt ut vilka ingredienser och leverantörer som fungerar bäst lokalt, säger Charlie Younan.

I dag finns Caliburger i Täby Centrum utanför Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.115