23948sdkhjf

LRF stöttar ursprungsförslag

Hyllar Visitas förslag om ursprungsmärkning på krogen.
Restauranger bör alltid kunna informera sina gäster om varifrån kött, fisk och skaldjur kommer ifrån, anser besöksnäringens branschorganisation Visita, som häromdagen föreslog en frivillig policy kring ursprungsmärkning.

Läs också: Visita vill se var köttet kommer ifrån

Helt rätt, tycker Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.

— Allt fler konsumenter har blivit intresserade av att veta varifrån råvarorna kommer. LRF vill förstås att den här trenden ska fortsätta och därför är det positivt att Visita beslutat om en ny policy som ska ge gästerna möjlighet att veta ursprunget på kött, fisk och skaldjur. Det skulle även gå att bygga på med information om samtliga råvaror, säger Helena Jonsson, förbundsordförande LRF, i ett pressmeddelande.

I Visitas nya branschpolicy uppmanas restauranger och storhushåll att ge gästen möjlighet att veta ursprunget på kött, fisk och skaldjur skriftligen i menyn eller muntligen.

— Själv frågar jag ofta om ursprung och får mer eller mindre trovärdiga svar. Vi tycker att ursprunget på all mat ska anges skriftligen i menyn så att det tydligt framgår var maten kommer ifrån. Det är stor skillnad på hur kött produceras när det gäller djurskydd och antibiotikaanvändningen och konsumenten har rätt att kunna göra ett aktivt val, säger Helena Jonsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062