23948sdkhjf

Historiskt – Västerbottensost får ny smak

Norrmejerier får hjälp av norrländska mathantverkare i förändringen av den anrika osten.
Ända sedan 1872 har Västerbottensost funnits i en unik smak – det har Norrmejerier och Vindelns Rökeri nu ruckat på.

"För oss är det jättestora samarbeten som förmodligen kommer att ge eko. Mer än så kan jag inte säga, förutom att 2016 ser ut att bli ett fantastiskt roligt år", sa Robin Karlsson, delägare i Vindelns Rökeri, i februari till Food Supply. Efter en ambitiös idé från Vindelns Rökeri om ett samarbete är resultatet nu här.

Läs också: Vindelns Rökeri kör så det ryker

Inom några veckor lanseras något som helt enkelt är en kombination av kunskap: Västerbottensost Vindenlrökt. Osten har samma recept som vanligt och lagras i 14 månader, innan den kallröks i Vindelns alvedeldade ugnar.

– Under ett kreativt möte framträdde idén om att föra samman två genuina, västerbottniska varumärken i en produkt. Vi gillar att ta ut svängarna och testa nya saker och detta kändes direkt som en bra matchning, säger Robin Karlsson från Vindelns Rökeri i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078