23948sdkhjf

Malmöföretaget lanserar indisk yoghurtdryck

Larsa Foods tar den klassiska Lassin till Sverige.
För mer än 20 år sedan var Malmöbaserade Larsa Foods först i Sverige med Ayran – den turkiska drycken gjord på yoghurt, vatten och salt.

Nu lanserar de ännu en nykomling på svenska marknaden. Den indiska yoghurtdrycken lassi påminner mycket om ayran, men med en viktig skillnad – frukten.

– Vi har jobbat länge med ayran i Sverige och under åren har vi fått flera förfrågningar om en ayran med fruktsmak. Men en riktig ayran ska vara naturell. För att hålla oss sanna till smaken såg vi Lassi, som smaksätts med en rad exotiska frukter, som en bra produkt. Vi har tänkt länge på det här och kände att nu var rätt tillfälle, säger Maria Meizar, marknadschef på Larsa Foods, till Food Supply.

Lassi, som ursprungligen kommer från Indiska halvön och har spridit sig över världen tack vare sina törstsläckande egenskaper, kan fås både som en salt eller söt variant i sitt hemland. Varianten som Larsa nu lanserar är en av de vanligaste varianterna i Indien, smaksatt med mangopuré.

Drycken släpps nästa vecka i Ica, Coop och Axfoods butiker. Beroende på responsen från kunderna säger Maria Meizar att Larsa kommer vara snabba på bollen med andra eventuella smaker av Lassi, som i Indien även är vanlig att smaksätta med kummin, citron eller honung.

Framöver utforskar företaget en framtida möjlighet att lansera doogh, den iranska varianten på ayran som traditionellt kan smaksättas med peppar eller krossad mynta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.174