Kyckling i falukorvsform
Kronfågel lanserar tre korvklassiker med kycklingkött.
Därför lanserar nu Kronfågel tre nygamla klassiker som gör sällskap med deras tidigare grillkorv – kycklingmiddagskorven (med den omisskännliga falu-formen), kycklingwienerkorv och kycklingprinskorv.
– I takt med att fler väljer vitt kycklingkött framför rött kött ökar också efterfrågan på alternativ när man ska välja korv och bacon. Vi vill givetvis möta detta och lanserar nu hushållskorvar, där bland annat vår Kycklingmiddagskorv är ett alternativ till den vanliga falukorven. Vår satsning inom chark är stor och med attraktiva charkprodukter baserade på det hälsosammare och klimatvänligare svenska kycklingköttet tror vi på framgång, säger Karolina Nygren, produktchef på Kronfågel, i ett pressmeddelande.
Korvarna är gjorda på svensk gårdskyckling och har en kötthalt på 72 procent, medan fetthalten ligger på cirka 17 procent. Korvarna röks över alspån och stoppas i wiener- och prinskorvens fall i fårtarm, och i middagskorvens fall i kollagentarm.
De nya produkterna rullar ut i butik under september.