23948sdkhjf

Svensk cider internationellt prisad

Brännland Cider tar hem två priser från internationell cidergala.
Ciderbryggeriet Brännland från Umeås utkanter kommer hem från en av ciderns högborgar med internationella priser i bakluckan. Vid SISGA, som anordnas varje år i spanska Asturien vinner Brännland pris för årets bästa produkt i två kategorier – Pernilla Perle utsågs till årets bästa halvtorra cider och Brännland Iscider Fatlagrad 2013 blev årets bästa iscider.

– Att vinna vid SISGA betyder extra mycket eftersom bedömningen görs av andra producenter från hela Europa. Med iscidern visste vi att vi hade en god chans att placera oss högt i prislistan men att också få vinna den halvtorra klassen med Pernilla Perle betyder extra mycket för oss eftersom Pernilla Perle inte bara är en cider som står oss nära personligt utan också representerar en helt ny stil i Sverige och Europa, säger vd Andreas Sundgren Graniti i ett pressmeddelande.

Tyvärr är iscidern, som är Brännlands första fatlagrade årgång – redan slutsåld på Systembolaget. I mitten av oktober släps dock årgång 2014 på till Systembolagets hyllor. Den halvtorra Pernilla Perle, som skapades som en gåva till Andreas fru, släpptes till en början i en liten upplaga förra året men utökades i produktion i år tack vare stark respons bland konsumenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078