23948sdkhjf

Lantmännen stadigt uppåt – trots risk för kartellböter

300 miljoner är reserverade för potentiella böter men Lantmännen går ändå mot rekordår.
Lantmännens resultat efter finansnetto för 2016, fram till augusti, uppgår till 967 miljoner kronor, jämfört med 908 miljoner kronor för samma period förra året. Samtliga divisioner – livsmedel, lantbruk, energi, maskin och fastigheter – har alla ökat eller presterat på samma nivå som förra året.

Och då räknas inte de reserverade 300 miljoner kronor för böter som kanske måste betalas till EU-kommissionen för kartellverksamhet.

– Vi gör det av försiktighetsskäl men jag kan inte kommentera det i övrigt eftersom EU-utredningen pågår, säger vd Per Olof Nyman till Land Lantbruk.

Anledningen till att EU granskar Lantmännen, tillsammans med spanska Abengoa och belgisk Alcogroup, är att de tillsammans är misstänkta för kartellbildning på etanolmarknaden.

Men Lantmännen är ändå positiva att 2016 kommer bli ett bra år i slutändan – likt förra året pekar allt mot att det blir ett nytt rekordår resultatmässigt. Enligt Nyman beror mycket på divisionen lantbruks förbättring. Där har resultatet nästan fördubblats sedan förra året, vilket sägs bero mycket på nya foderprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081