23948sdkhjf

Årets bästa – när kockarna själva får bestämma

Svenska gastronomipriset delades ut till branschens bästa, av branschens bästa.
Restaurangvärlden, som arrangerar Svenska gastronomipriset, har de senaste 24 åren delat ut pris till Kockarnas kock och Kockarnas Krog. Dessutom prisbelönas även konditorer, servitörer, sommelierer och mycket mer.

Det imponerande med priset är juryn – den består av 100 ledande personer från branschen, och representerar varje prisbelönat yrke vid galan. Priserna delades ut under gårdagskvällen på Operakällaren, och en Åre-krog var den största vinnaren.

Priset för Kockarnas krog hamnade hos krögaren och kocken Magnus Nilssons Fäviken Magasinet, en restaurang som tagit hem samma pris tre år i rad. Magnus Nilsson vann också det nyinstiftade hederspriset Svenska gastronomipriset.

Kockarnas kock blev Daniel Berlin från skånska restaurangen med samma namn, som också han startar en vinstsvit genom sin andra raka förstaplats. Frågan är hur hårt juryn jobbade i år dock – topp åtta i listan såg exakt likadan ut som förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062