23948sdkhjf

Spendrups säkrar direkt ägande för familjen

Överför ägandet av Spendrups Bryggeri till Loka Holding – ska stärka långsiktigt engagemang.
Spendrups har länge varit ett familjeföretag – i 100 år – och så ska det fortsätta. Det direkta ägandet av Spendrups Bryggeri överförs till bolaget Loka Holding, ett bolag som ägs av Jens och Ulf Spendrup med familj.

Syftet med säkra ett ägande för Spendrups familjemedlemmar och deras kommande generationer är att se till att de knyts tätt till verksamheten.

– Familjen växer och vi vill att såväl dagens familjemedlemmar som kommande generationer skall få ett direkt ägande i verksamheten. Spendrups har varit ett familjeföretag i 100 år och skall så förbli. Med den här strukturen stärker vi familjens långsiktiga engagemang och ansvarstagande i Spendrups Bryggeri, säger Jens Spendrup, i en kommentar.

Tidigare ägde familjestiftelser Spendrups Bryggeri, och dessa kommer att fortsätta kontrollera tillgångar som till exempel varumärken. De ser också till att ägandet inte går utanför familjen.

Enligt Spendrups ska denna rockad inte påverka den dagliga verksamheten, medarbetare, kunder eller samarbetspartners

– Vi har byggt norra Europas största, modernaste och mest klimatsmarta bryggerianläggning i Grängesberg och företaget kommer fortsätta att investera i anläggningar, produkter och varumärken, säger Fredrik Spendrup, vd för Spendrups Bryggeri, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078