23948sdkhjf

Matbarer når gymmen

Gustav Trägårdh och Susanna Kallur i nya satsningen som tar fullt utrustade serveringsvagnar till gymmen.
Matbaren, leverantör av bland annat ingredienser till salladsbarer runtom i landet, har ett nytt koncept i bakfickan som nu lanseras. Tillsammans med häcklöperskan Susanna Kallur och stjärnkocken Gustav Trägårdh har Matbaren utvecklat Målbaren, som ska erbjuda mat direkt efter gympasset.

Likt matbarerna i butiker, där man själv komponerar sin måltid, ska Målbaren erbjuda serveringsvagnar på gym över hela Sverige. Från dessa ska man kunna välja en hel maträtt eller själv pussla ihop något.

– Jag tror att de flesta som tränar känner igen sig i stressen att man måste få i sig mat direkt efter träning. Att klockan börjar ticka så fort man snörar av sig skorna. Jag tror att den stressen ofta innebär att man slarvar med vad man äter. Nu kan man äntligen få i sig bra och god mat i tid, säger Susanna Kallur i ett uttalande.

Med recept från Gustav Trägårdh, köksmästare på lyxkrogen Sjömagasinet i Göteborg och årets kock 2010, ska rätterna som tas fram i samarbete med dietister även få säkra smaker.

– V i är väldigt glada att Gustav har valt att vara med på resan, han är verkligen ett geni när det kommer till smaker. Gustavs idéer presenteras för en dietist och först när båda är nöjda blir rätten ett inslag i våra barer, säger Thomas Jeremejeff, vd för Målbaren, i ett pressmeddelande.

Enligt Thomas Jeremejeff ska gymvagnarna bland annat erbjuda pastablandningar, sallader och grytor, tillsammans med lite lättare mål. Tanken är att utbudet ska varieras ofta. Framöver kommer Målbaren satsa på att även finnas tillgänglig på idrottsgymnasier och andra träningsanläggningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095