Pågens färska blir Sverige-märkt
Vill bli tydligare med att brödet bakas på svenskt, närodlat mjöl från egen kvarn.
– Vår ambition är dock att så stor del som möjligt av Pågens hela sortiment på sikt ska vara godkänt för märkningen. Det innebär att vi kommer att se över recept och råvaror för att ta reda på om vi kan byta ut vissa ingredienser mot svenskodlade ingredienser utan att tumma på vår höga kvalitet och smak. Vi genomför också tillsammans med våra samarbetspartners försök att odla dinkel och durum i Skåne – resultatet av dessa försök följer vi förstås med spänning, säger Sara Ahlström, marknadschef på Pågen.
Från Sverige-märkningen är ett initiativ från Livsmedelsföretagen, Svensk Dagligvaruhandel och LRF som tillsammans bildat bolaget Svenskmärkning AB, som äger och sköter märket. För att få märkningen måste all odling, förädling och packning ha skett i Sverige och i produkter med minst en tillsatt ingrediens måste minst 75 procent vara svenskt.