Per i Viken och Bjärefågel i korvsamarbete
Kyckling i wienerkorvformat när skånska företagen slår sina huvuden ihop.
– Att föda upp bra kyckling är en konst och att göra bra korv är också en konst. Med vår nya Bjärekyckling wienerkorv kombinerar vi allt det kunnande som finns hos Bjärefågel och hos Per i Viken. Det ger en wienerkorv av högsta kvalitet med mycket smak, säger Per-Olof Ingemarsson, ägare och grundare av Bjärefågel, i ett uttalande.
Köttinnehållet ligger på 87 procent, med en fetthalt på 15 procent, och går under namnet Bjärekyckling wienerkorv. Mindre upplagor kommer att vara till försäljning i södra Sverige och Stockholm, men målet är att nå en bredare front. Korven ska vara ett startskott på en rad nya produkter från Bjärefågel.
Per i Viken, vars ursprungliga tillverkningsverksamhet startade redan 1955, har tidigare tagit hem en guldmedalj i Chark-SM för sin wienerkorv.