23948sdkhjf

Bryggeri når toppen i tillväxtliga

Tar sig in på topp-tio över snabbast växande bolagen i Göteborgsregionen.
Poppels Bryggeri är Göteborgsregionens sjätte snabbast växande företag. Detta enligt Almi Väst mätning Tillväxtligan. På tisdagen prisades bryggeriet av Almi för sin topp-placering.

– Helt otroligt! Det är bara fyra år sedan vi släppte vårt första öl. Så mycket har hänt sedan dess, säger Mats Wahlström, vd och grundare på Poppels.

Varje år sammanställer Almi Väst de tio snabbast växande företagen i Göteborgsregionen i sin Tillväxtligan. Rankningen baseras på bolagens årsredovisningar. För att ett bolag ska kvalificera sig krävs att ett antal olika parametrar uppfylls. Bland annat ska företaget vara entreprenörsdrivet, ha minst fem anställda samt växa organiskt och med bibehållen vinst.

Det före detta Mölnlycke-bryggeriet uppförde under 2015 ett helt nytt bryggeri i Jonsered och gjorde i samband med det flera stora investeringar. Trots detta lyckades man nå ett positivt resultat för året – ett av kraven för att kvalificera sig för Tillväxtligan – inte minst tack vare en försäljningsökning på Systembolaget med hela 248 procent.

– Det finns så makalöst mycket engagemang kring oss och våra produkter. Tittar man på de andra företagen på listan har de en lite annan profil. Därför vill jag verkligen rikta ett stort tack till våra ölhjältar som plockar bär, pratar om oss i sociala medier och i största allmänhet är fantastiska ambassadörer för Poppels. Utan dem hade den här utvecklingen inte varit möjlig, säger Mats Wahlström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062