23948sdkhjf

Svegro värvar försäljningschef från HKScan

Ansvarade tidigare för all försäljning mot Ica.
Albert Edmark blir ny försäljningschef för Svegro. Han kommer närmast från rollen som business manager på HKScan, där han varit sedan 2012 och bland annat ansvarat för all försäljning mot Ica.

Han har lång erfarenhet från livsmedelsbranschen inom områdena försäljning, marknadsanalys och inköp. Karriären startade på just Ica, där han mellan 1998-2003 var kategorichef. Därefter har han varit försäljningschef på Di Luca & Di Luca mellan 2003-2010, vilket följdes av en kort period på GlaxoSmithKline innan han tillträdde tjänsten på HKScan.

– Med sin utomordentliga erfarenhet från både kund- och leverantörssidan inom livsmedel, är vi mycket glada att välkomna Albert Edmark till Svegro. Han kommer att stärka upp i vår fortsatta satsning att växa och möta konsumenternas ökande efterfrågan på grönt och kravodlat. Genom sin bakgrund har han också en stor förståelse för våra produkter och hur man optimerar försäljning utifrån odling, säger Jerker Norström, vd för Svegro.

Svegro kallar Edmark för en "strategiskt viktig person" för familjeföretagets fortsatta tillväxtresa, som dessutom har ett plus i kanten för livsmedelsindustrin, då han tidigare varit kock.

– Det känns jättekul att få följa med på den resa Svegro nu har påbörjat. Att man nyligen gjort investeringar och konverterat till ekologisk odling, samt att det finns ett star­kt och engagerat familjeägande i ryggen är starka fördelar i den snabbt växande livsmedelsbranschen, säger Albert Edmark.

Albert Edmark tillträder tjänsten som försäljningschef i februari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094