Unik svenskchoklad till London
Rawchokladfabriken hyllades på brittisk mässa – nu lanseras de internationellt.
Det betyder att konditorn Lovisa Anderssons choklad nu kommer att säljas i kedjans alla sju butiker samt webbutik.
– De promotar den som lyxchoklad och är nöjda hittills. Vi har även fått en del andra förfrågningar sedan dess, säger Lovisa Andersson till Arvika Nyheter, och lägger till att hon är väldigt stolt över att hennes produkter fungerar även i London.
Samarbetet med Planet Organic uppstod efter ett Arvika-företaget deltagit på en matmässa i London. Responsen kom direkt – Lovisa Andersson kallar det en "hyllningsstorm" – och kort därefter kom en förfrågan om samarbete. Första leveransen blev 500 lådor.
Rawchokladen är ekologisk, vegansk och glutenfri, och kommer i varianter som "Isländskt havssalt", "Maca guarana" och "Poppad amarant". Själva raw-epitetet antyder på att kakaobönorna är orostade, vilket kan göra att smaken blir väldigt bitter – det har Rawchokladfabriken undvikit och vilket kan vara en av anledningarna till den internationella lanseringen.