Hög efterfrågan på ädelost – Arla investerar
Kvibille mejeri får miljoner för att öka tillverkningen med 30 procent.
Investeringen är den största på 20 år och kommer gå till en ny källare som tillåter lagring av ytterligare 360 ton ädelost om året, rapporterar P4 Halland.
– Den hantverksmässiga tillverkningen av ädelost kräver stora ytor för mogning och för lagring. Med denna investering kommer vi att kunna öka produktionen av ädelost med 30 procent. Dessutom får vi möjlighet att presentera nya spännande produkter, säger Kvibilles mejerichef Thelma Banzon, i ett uttalande.
Enligt tidigare uttalanden från Arla Sveriges vd Patrik Hansson görs satsningen, som ligger på samlade 360 miljoner kronor, för att utveckla och säkra verksamheten i Sverige. Totalt investerar Arla över 3,2 miljarder i hela koncernen under 2017.
Mejeriet, som firade hundraårsjubileum förra året, har tillverkat ädelost enligt samma metoder och recept sedan 1932. I dagsläget producerar man cirka 1,3 miljoner cheddar- och ädelostar om året och har omkring 80 anställda.