23948sdkhjf

Mobila burkbolaget expanderar

Bara fyra månader efter grundandet öppnar Umeåföretaget, som hjälper bryggerier att tappa på burk, ett kontor i Stockholm.
I december bildades företaget Canman i Umeå, Sveriges första mobila burkbolag. Affärsidén: att assistera bryggerier med att tappa på burk istället för flaska.

Företaget fick igång produktionen till två lokala bryggerier så sent som i februari, men man har redan skaffat sig ett rykte som genererat intresse från resten av landet. För att lättare kunna möta efterfrågan väljer man nu att öppna ett kontor i Stockholm, skriver Affärsliv 24 .

– Även om vi alltid varit mobila och kan erbjuda våra tjänster till hela Sverige så ser vi fram emot att enklare kunna jobba med bryggerier i södra Sverige, säger medgrundaren Olof Häggström till Affärsliv 24.

På plats på Stockholmskontoret kommer man till en början ha två personer, som enligt Canman har både kunskap och kontakter. En av dem är Claes Häggström, delägare i bland annat Juiceverket som har fem barer i staden.

Enligt kommentarer till Affärsliv 24 hoppas man även kunna avslöja några nya samarbeten inom kort

Burken har fått ett stort uppsving i framförallt USA, där många mikrobryggerier gått från buteljering på flaska till burk de senaste åren. Redan 2014 såg man ett kraftigt uppsving bland bryggerier som bytt från flaska till burk, skriver amerikanska public service-kanalen NPR .

En av anledningarna är att burken i många fall skyddar bättre mot ljus, syre och värme än flaskan. Ur en miljöhänsyn väger burken mindre, vilket gör det både billigare och lättare att transportera större mängder, samt är enklare att återvinna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25