23948sdkhjf

Omsättningen ökar – men influensan gör sig fortfarande påmind

Scandi Standard lägger fortsatt skulden på fågelinfluensan efter minskat resultat.
Kycklingföretaget Scandi Standard redovisade en ökad nettoomsättning med 15 procent – från drygt 1,3 miljarder samma period 2016 till drygt 1,5 miljarder kronor under årets första kvartal, en ökning man tillskriver alla sina marknader.

Det justerade rörelseresultatet minskade från 68 miljoner 2016 till 59 miljoner – cirka 18 procent. Man ökade i Norge, men ser fortsatt en påverkan av fågelinfluensan i både Sverige och Danmark. Resultatet minskade från 42 miljoner till knappt 30 miljoner kronor.

Det kan jämföras med fjärde kvartalet i fjol, då resultatet minskade med 40 miljoner kronor till följd av influensan. Företagets uppskattning var att man förväntade en negativ effekt på rörelseresultatet med cirka 4-8 miljoner kronor i månaden. Den prognosen behåller man efter att det i Sverige påträffades ännu ett fall av influensan för ett tag sedan.

"Även om Danmark nyligen förklarats fritt från fågelinfluensa och handelsrestriktionerna lyfts, bedömer vi att priserna även fortsatt kommer att påverkas negativt till dess handeln har normaliserats. Processen att förklara Sverige fritt från fågelinfluensa drabbades tyvärr nyligen av ett bakslag då ett nytt fall upptäcktes i en kommersiell flock utanför vår leveranskedja. Vi behåller därför tidigare kommunicerade förväntningar när det gäller påverkan av fågelinfluensan på rörelseresultatet", skriver företaget i sin delårsrapport.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.057