23948sdkhjf

Nyförvärvet ska ge helhetslösning för optimering

Svenska bolaget köper global spårningsaktör. "En stark efterfrågan inom livsmedelsindustrin för sömlösa lösningar".
Svenska klimatkontrollsbolaget Munters, vars kunder främst består av livsmedelsföretag, har nyligen gjort ett förvärv för att bredda portföljen.

I förra veckan köpte man det Brasilienbaserade företaget Edata, som specialiserar sig på mjukvara för livsmedelsproduktion inom fågel- och grissegmenten.

Företaget, som omsatte cirka 16 miljoner kronor förra året, levererar lösningar för spårning av färdiga produkter, mätning av kvalitet och produktionsresultat, samt kontroll av svinn i fabriker. Genom Edatas programvara ska livsmedelsproducenter både kunna optimera och övervaka sin produktion.

Edata kommer nu att bli en del av Mtech, ett annat av Munters nyförvärv, för att därmed integrera data från till exempel kläckerier och foderfabriker i livsmedelsproducenternas system.

– Det finns en stark efterfrågan inom livsmedelsindustrin för sömlösa lösningar, "från lantbruk till konsument". Genom att kombinera Munters klimatkontrollsystem på gårdar och fabriker med Mtechs planerings- och optimeringsprogram, samt Edatas produktionsspårningssystem, kommer vi komma en lång bit på vägen mot detta mål, säger Peter Gisel-Ekdahl, affärsområdeschef för Munters, i ett pressmeddelande.

Edata har levererat till den brasilianska fågelindustrin i över 20 år, och har genom ett tidigare partnerskap med Mtech kunnat expandera verksamheten till Kanada, Malaysia, Saudiarabien och Central- och Sydamerika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063