23948sdkhjf

Vd-byte hos ett av Sveriges största jordbruk

Efter elva år kliver nuvarande vd av – jordbruket anlitar headhunter för att hitta ny ledare.
Skånebaserade Skabernäs HB, ett av Sveriges största jordbruk, kommer att byta vd till hösten. Martin Rosenmejer, som varit vd sedan bolaget bildades 2006, meddelar att han lämnar posten i jakt på nya utmaningar.

Skabernäs bildades när växtodlingarna på Skabersjö och Näsbyholm slogs samman. Senare har även jordbruken Börringe Kloster och Havgård anslutit som partners.

– Under Martins ledning har växtodlingarna för de fyra godsen bildat ett av Sveriges största och modernaste jordbruk med ca 3300 hektar i drift, säger bolagets ordförande Fredrik Janson om Martin Rosenmejer, som nyligen valdes in i styrelsen hos börsnoterade jordbruksbolaget Agromino.

Skabernäs har nu anlitat en headhunter för att hitta en ny vd, med mål om att ha någon på plats 1 oktober. Martin Rosenmejer kommer att vara kvar tills överlämningen är klar.

Jordbruket är idag en av Sveriges största lammuppfödare tillika höstrapsodlare. Med sina 3 300 odlade hektar är man också ett Sveriges största jordbruk överlag, där spannmål som vete, maltkorn och råg är stora odlingsgrupper.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078